Den 10. februar er det bælgfrugternes dag - en dag stiftet af FN for at fejre den vigtige fødevare.
Bælgfrugter spises verden over. Også i Danmark har mange fået øjnene op for de mange gode madretter, som man kan servere med bælgfrugter.
Dog er der plads til at udvide repertoiret for mange danskere. I gennemsnit spiser vi 2 g bælgfrugter om dagen, men vi skulle gerne spise ca. 100 g.
Du er velkommen her som erfaren bønnespiser og også som novice. Her er i hvert fald et par opskrifter til inspiration.
En dejlig ret med kylling og bønner.
Der er masser af proteiner i bønnerne, og derfor er der skåret ned på mængden af kød i denne ret.
Du kan bruge bønner fra dåse, eller du kan udbløde og koge bønnerne selv.
Falafler smager skønt fx i pitabrød eller til en bulgursalat.
Rør gerne en youghurtdressing af youhurt naturel, smagt til med hvidløg og spidskommen
Download opskrift på falafler her
Tørrede, rå bælgfrugter indeholder forskellige stoffer som vi mennesker ikke kan tåle. Det er derfor vigtigt, at du tilbereder dem efter vejledningen på emballagen.
Stofferne er dog ingen undskyldning for ikke at få spist sine bælgfrugter, for med udblødning og kogning forsvinder de usunde stoffer, og kan ikke længere genere din mave eller fordøjelse.
Og bælgfrugter er stadig rigtig gode for dig.